Skip to main content
Generale

Gradul de prajire al cafelei

gradul de prajire al cafelei

Sortimentul de cafea, gradul de prajire al cafelei, diferitele modalitati de preparare, combinatiile cu laptele, au devenit parte din stilul nostru de viata. Zilele cand existau doar doua tipuri de cafea (normala si decofeinizata) au apus de mult timp.

Easycoffee ofera companiilor o varietate de optiuni in ceea ce priveste gradul de prajire al cafelei. Acestea pot fi usor prajite (light), mediu (medium) sau prajite intens (dark). Fiecare are propriile proprietati, motiv pentru care vom discuta despre acestea.

Gradul de prajire si aroma

Exista numerosi factori care influenteaza gustul unei cesti de cafea. Temperatura si gradul de rasnire sunt importante, insa primordial este gradul de prajire al cafelei.

Boabele de cafea neprajite sunt foarte moi si in mare parte, fara aroma. Prajirea este importanta pentru a scoate la suprafata uleiurile incorporate in bobul de cafea. Pe masura ce boabele de cafea sunt expuse la caldura, acele uleiuri incep sa iasa la suprafata. Cu cat este eliberat mai mult ulei, cu atat aroma va fi mai pregnanta.

Clasificarea in functie de gradul de prajire al cafelei

Tinand cont diferentele dintre sortimente (Arabica sau Robusta), cultivarea, altitudinea, nu se poate stabili un clasament cu privire la gradul de prajire al cafelei. O modalitate ma usoara de a le clasifica este culoarea.

O cafea usor prajita are culoarea maro deschis, fara urme de ulei pe boabele de cafea. Acestea au o aroma putin intensa, insa sunt acide.

O cafea prajita mediu este ceva mai bruna la culoare, intrucat a fost prajita mai mult. De asemenea, are o aroma mai echilibrata. Este mai putin acida si mult mai aromata. Si chiar daca pare greu de crezut, are mai putina cofeina decat cea usor prajita.

O cafea prajita puternic este cea care a fost prajita pentru maximum de timp. Pe boabele intens prajite se poate vedea uleiul iesit la suprafata, conferindu-i un aspect lucios. Aceste boabe tind sa fie mai amare si se poate simti si gustul de ars. Cafeaua prajita intens are cea mai putina cofeina.

Indiferent de preferinte, Easycoffee are sortimentul potrivit, cu gradul potrivit de prajire. Contacteaza-ne pentru a afla mai multe despre serviciile si espressoarele noastre pentru birouri. Vom fi bucurosi sa iti oferim o cafea savuroasa la serviciu, impreuna cu cele mai bune echipamente si servicii.

One Comment

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?