Skip to main content
Generale

Cum beau italienii cafeaua?

By 2 aprilie 2019No Comments
cum beau italienii cafeaua

De-a lungul istoriei, italienii au dezvoltat o adevarata cultura a cafelei. A fost rafinata de-a lungul secolelor, nefiind foarte receptivi la influentele exterioare. Astazi este evidenta in obiceiurile lor zilnice, indiferent daca o consuma acasa, in cafenele, la birou sau in baruri. Exista o lista lunga de reguli nescrise despre cum beau italienii cafeaua. Daca ajungi in Italia si esti un bautor de cafea, s-ar putea ca urmatoarele 10 reguli sa iti faca viata mai usoara.

  1. Italienii beau Cappuccino, Caffe Latte sau Latte Macchiato doar la micul dejun. Laptele incetineste digestia, astfel ca, acestia consuma aceste bauturi doar pana la ora 11 am.
  2. Ai grija sa pronunti „espresso”. Daca vei spune „expresso”, s-ar putea sa fii politicos refuzat.
  3. Sau daca nu esti sigur cum pronunti „espresso”, poti pur si simplu sa comanzi Caffe, pentru ca inseamna acelasi lucru. Atentie! Nu comanda Latte, pentru ca vei primi un pahar cu lapte!
  4. Daca vrei o dubla cantitate de cofeina, cere un Doppio!
  5. Totusi, italienii prefera sa viziteze barurile de 6-7 ori pe zi si sa comande de fiecare data cate un espresso.
  6. Nu exista cafea „grande”. Exista o singura marime pentru fiecare tip de bautura.
  7. Nu te sfii sa repeti comanda tare, mai ales in barurile aglomerate!
  8. Nu comanda cafea la pachet! Nu exista asa ceva. Italienii beau cafeaua rapid. Ia-ti o scurta pauza de doua minute si bucura-te de cafea!
  9. Comanda cafeaua la bar si bea-o acolo, stand in picioare! Asteapta-te sa platesti mai mult  daca vrei sa iti bei cafeaua stand la masa si nu in picioare la bar.
  10. Procesul la bar este in felul urmator: platesti, comanzi cafeaua la un barista (vezi aici ce inseamna barista), adaugi zahar (daca asa o preferi), te bucuri doua minute de 3 guri cafea, schimbi 2-3 cuvinte cu barista, iar apoi ai plecat.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?