Skip to main content
Generale

Avantajele cestilor ceramice sau de sticla

Avantajele cestilor ceramice

Se consuma zilnic peste 2 miliarde de cesti de cafea. Nu exista o statistica in privinta recipientelor din care sunt consumate aceste cafele. Avantajele cestilor ceramice sau de sticla, fac totusi ca acestea sa fie preferate in defavoarea paharelor de plastic sau de hartie. Cele din urma sunt mai convenabile si nu trebuie spalate si refolosite, insa nu mai sunt la fel de dorite. Vom explica in continuare de ce:

Motive ecologice

Protejarea mediului inconjurator a devenit o preocupare permanenta pentru tot mai multe companii si organizatii. Desi hartia si plasticul sunt reciclabile, in multe situatii, acestea ajung alaturi de gunoiul menajer.  Asta inseamna ca o canitate uriasa de plastic si hartie este aruncata zilnic. Astfel, pentru a minimiza aceste pierderi, multe companii au renuntat sa mai foloseasca pahare de plastic si carton. Astfel, utilizeaza doar cestile ceramice sau de sticla. Mai mult, sticla poate fi si ea reciclata, desi utlizarea responsabila a cestilor, permit folosirea lor pentru o perioada lunga de timp.

Designul

Multi angajati isi doresc ca cestile sau canile pe care le folosesc zilnic sa ii reprezinte. In nenumaratele vizite pe care le facem zilnic la clientii nostri, observam atat cani si cesti clasice, albe, cat si altele inedite, care ne surprind vizual sau ne starnesc zambetul prin mesajele de pe acestea. Paharele din sticla, conice si transparente, sunt ideale pentru cappuccino sau latte macchiato. Forma conica va face ca spuma sa fie mai inalta si sa ramana deasupra. La baza se va aseza laptele, iar intre spuma si lapte va fi cafeaua. Un cappuccino savuros in 3 culori, reprezinta intotdeauna un adevarat motiv de bucurie. Astfel, din acest punct de vedere, avantajele cestilor ceramice si de sticla sunt evidente. Vezi aici si lista cu espressoarele in comodat pe care le oferim si care pot prepara aceste tipuri de bauturi.

Calitatea cafelei

Cestile ceramice sau de sticla au o capacitate ridicata de retinere a caldurii. De asemenea, caldura se transfera treptat sub forma de conductie, prevenind astfel pierderea rapida a caldurii. Acesta este un beneficiu real, deoarece cafeaua va fi calda pentru o perioada mai lunga de timp, pastrandu-si astfel gustul intact. Pe langa acest aspect, hartia din paharele de carton afecteaza gustul cafelei, mai ales daca aceasta este consumata intr-o perioada mai lunga de timp.

Desi compania noastra pune la dispozitie atat pahare de plastic, cat si de carton, avantajele cestilor ceramice ne-au determinat sa le consideram prioritare. De aceea, oferim cesti albe gratuit tuturor noilor nostri colaboratori. Ne dorim ca fiecare angajat, din fiecare birou, sa se bucure de o experienta completa, avand parte de o cafea naturala, de calitate si care sa nu afecteze mediul prin consumul acesteia. Din considerente ecologice si de sanatate, nu oferim si nu incurajam nici consumul capsulelor de cafea. Am scris un articol si despre acest subiect, pe care il poti gasi aici.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?