Skip to main content
Generale

Caloriile din cafea

By 10 septembrie 2020septembrie 14th, 2020No Comments
Caloriile din bauturile pe baza de cafea

Prin caloriile din cafea ne referim la caloriile pe care le contin bauturile pe baza de cafea, de la espresso sau o cafea normala, pana la caloriile din bauturile care contin si lapte, siropuri si zahar. Cofeina este un chimical amar si avem tendinta de a indulci cafeaua, folosind lapte, zahar sau sirop.

Un espresso are 1-2 calorii. Acestea provin dintr-o cantitate infima de proteine si de la anumite uleiuri nesaturate care se regasesc in bobul de cafea. Oricum, caloriile din cafea sunt foarte putine. Practic, se poate spune ca apa + cafea = fara calorii. De asemenea, bauturile pe baza de espresso au mai putine calorii decat bauturile fierte, precum cafeaua la ibric. Motivul este acela ca in a doua categorie apa a stat mai mult timp in contact cu cafeaua.

Din punct de vedere al sănătății, cercetările au arătat în mod repetat cum consumul moderat de cafea poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, reducerea grăsimilor din sânge și da, cofeina poate chiar favoriza arderea grăsimilor. Ceea ce este important de reținut este că aceste beneficii provin din cafea, nu din 200 ml de lapte, zahăr și sirop, pe care mulți dintre noi le adăugăm în cafea în fiecare zi.

Asadar, iata o scurta descriere si caloriile din cele mai cunoscute bauturi pe baza de cafea. Toate valorile se refera la un pahar normal de 220 ml. Este evident ca o bautura mai mare, cu mai mult lapte, zahar sau siropuri, va avea substantial mai multe calorii. Pe langa caloriile mentionate mai jos, se adauga si cele din zahar, siropuri sau frisca. O lingurita de zahar are aproximativ 16 calorii. 100 de grame de frisca la tub are in jur de 220 de calorii.

CAPPUCCINO

Un espresso, o treime lapte si o treime spuma de lapte.  Contine aproximativ 110 calorii si 6 grame de grasime.

LONG BLACK

Alături de espresso sau cappuccino, long black este favorit printre iubitorii de cafea. Se prepara adaugand apa fierbinte peste un espresso. Contine doar 4 calorii, fara lapte sau zahar adaugat. Un Long Black va mentine atat o silueta frumoasa, cat si bucuria zilnica a sauvrarii cafelei.

LATTE

Un espresso si doua parti de spuma de lapte. Contine 120 de calorii si 7 grame de grasime. Inlocuirea cu lapte degresat va reduce caloriile la 70, iar grasimile aproape de 0. Totusi, in cantitati moderate, acele grasimi nu sunt nocive pentru organism.

PICCOLO LATTE

O mini versiune a unui latte cu doar 45 de calorii sau doar 25 dacă alegi lapte degresat. O opțiune excelentă pentru cei care se bucură de gustul cafelei și care nu au nevoie de lapte și calorii suplimentare.

MOCHA sau MOCACCINO

Un latte cu un plus de sirop de ciocolată. Conține semnificativ mai mulți carbohidrați și calorii decât o cfea normal, cu 160 de calorii și 6 grame de grăsime pentru lapte normal sau 100 de calorii și fara grăsimi pentru varianta cu lapte degresat.

LAPTE DE SOIA

Un LATTE la care s-a folosi lapte de soia în loc de lapte normal, va contine 80 de calorii si 3 grame de grasime.

LAPTE DE MIGDALE

Laptele de migdale devine din ce în ce mai popular. Desi este scăzut în calorii, este, de asemenea, foarte scăzut în nutrienți, inclusiv proteine ​​și calciu. Conține, adesea, uleiuri și zaharuri adăugate și este, în general, recomandat persoanelor care nu pot tolera lactatele sau soia, nereprezentand o opțiune mai bună din punct de vedere nutrițional.

Asadar, aceste informatii te pot ajuta sa afli caloriile din cafea, asa cum o consumi tu. Gandindu-te ce tipuri de bauturi preferi, cat de multe consumi, cat de mari sunt si cat zahar sau alte siropuri adaugi, poti afla aceste informatii. Noi recomandam doar ingredientele naturale. De aceea, toate espressoarele noastre folosesc cafea boabe si lapte natural. De asemenea, poti prepara spuma si din lapte vegetal, aspect pe care l-am testat cu succes.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?