Skip to main content
Generale

Cafele tari

By 30 ianuarie 2019No Comments
cafele tari

Cand spunem cafele tari, ne referim la bauturi pe baza de cafea puternic cofeinizate. Iar in acest articol, ne vom referi la acele bauturi mai putin cunoscute, despre care este foarte probabil sa nu fi auzit.  Un consumator obisnuit crede in triunghiul espresso, cappuccino, latte macchiato. Exista, insa, mult mai multe optiuni. Espresso in sine are nenumarate versiuni ca: espresso (30 ml), ristretto (22 ml), doppio (60 ml). Brazililenii beau cafeaua cu lamaie, americanii adauga un shot de espresso peste cafeaua deja preparata. Oricum, ar trebui sa fim atenti cu astfel de cafele tari, pentru ca, din cauza aciditatii, ne pot deranja inima si stomacul.

Red eye

Red eye se prepara adaugand un shot de espresso peste o ceasca de cafea deja preparata. Potrivit legendei, este denumita asa (ochi rosu), intrucat este necesara atunci cand cineva are ochii rosii ca urmare a unei nopti nedormite. Fiind puternic cofeinizata, revigoreaza si reda capacitatea de concentrare. Red eye este cumva similar cu Doppio, doar ca Doppio este format din doua shot-uri de espresso (doppio inseamna dublu in italiana).

Black eye

Black eye este asemanator cu Red eye, doar ca in cazul acesteia, se vor adauga doua shot-uri de espresso peste o cafea. De data aceasta, denumirea nu are vreo legatura cu ochii consumatorului. Aceasta se refera la negrul intens datorat bauturii concentrate si puternic cofeinizata.

Green eye

Este cea mai tare dintre cafelele tari, desi numele ar putea sugera altceva. In acest caz, se vor adauga 3 espresso peste o cafea obisnuita. Cu siguranta este o bautura pentru cei care sunt rezistenti la cofeina. Green eye, cel mai puternic membru al triadei, a fost inventat in SUA, iar cei mai multi fani se afla tot acolo.

Guillermo

Guillermo are, de asemenea, un puternic efect stimulativ. Se prepara adaugand un shot de espresso peste o felie de lamaie. Multi ar spune ca este o reteta ciudata, insa este des intalnita printre brazilieni. Atat lamaia, cat si cafeaua, sunt acide. Asta face ca bautura sa aiba un efect revigorant, insa ar trebui evitata de cei cu sensibilitate la stomac.

Aceste cafele tari ar trebui consumate cu moderatie, pentru ca sunt pline de cofeina. Organismul nostru poate procesa maximum 400 mg de cafeina zilnic, ceea ce inseamna 3 – 4 cesti. Este important si ce tip de cafea folositi. Arabica are de doua ori mai putina cofeina decat Robusta. Asta inseamna ca este de preferat sa consumati aceste bauturi din cafea Arabica (vezi aici sortimentele pe care le oferim, in care sunt specificate cantitatile de Arabica si Robusta). Este mai aromata si mai putin cofeinizata, ceea ce va va permite sa va bucurati de o cantitate mai mare din cafeaua preferata.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?