Skip to main content
Generale

Cafeaua si ciocolata

By 18 ianuarie 2021No Comments
cafeaua si ciocolata

Cafeaua si ciocolata sunt indispensabile pentru multi dintre noi. S-ar putea sa fii si tu un cunoscator al ciocolatei si cafelei. Daca da, stii ca exista multe lucruri de iubit la amandoua. Din perspectiva noastra, suntem fascinati ca au atat de multe in comun. Vom prezenta doar 3 dintre acestea. Momentan, easycofee ofera doar cafea, insa suntem siguri ca in acest domeniu suntem foarte buni si ca va putem face zilele deosebit de frumoase.

1. Cafeaua si ciocolata au o istorie lunga

Istoria ciocolatei incepe pe la 1700 i.Hr. Stim ca ciocolata se regasea in America de Sud printre azteci si mayasi. Dar, cele mai vechi dovezi arheologice ale ciocolatei dateaza de aproape 2000 de ani i.Hr. in cultura Mokaya, in sud-vestul Mexicului,

In ceea ce priveste cafeaua, legenda sugereaza ca pastorii de capre etiopieni au descoperit-o undeva in jurul anului 200 d.Hr, insa exista rezerve cu privire la aceasta data. Prima utilizare cunoscuta a cafelei ca bautura, dateaza insa din Africa secolului al XV-lea. Desi istoria cafelei nu este aproape la fel de lunga ca cea a ciocolatei, este totusi semnificativa.

2. Ambele prospera in clima calda

Desi din punct de vedere tehnic este posibil sa cultivi cafea si cacao oriunde, ambele prefera clima mai calda. Ambele cresc exceptional de bine in solurile bogate din regiunile tropicale, facand anumite zone din Africa, Asia si America Centrala si de Sud ideale pentru cultivare. Unele dintre cele mai bune medii pentru producerea de cacao sunt renumite si pentru cafeaua lor. De la Mexic pana la Ecuador, conditiile geografice si climatice sunt ideale.

3. Ambele ofera arome complexe

In cele din urma, cafeaua si ciocolata impartasesc asemanari in complexitatea aromelor lor. In ceea ce priveste cafeaua, complexitatea aromelor este in general rezultatul prajirii si combinarii mai multor boabe din regiuni diferite, pentru a crea sortimente unice. Aroma ciocolatei este derivata din boabele alese si fermentarea lor.

La fel cum exista degustatori de vin, ale caror papile sunt capabile sa identifice chiar si cele mai subtile note, exista si experti capabili sa identifice toate complexitatile aromelor de cafea si ciocolata. Este posibil sa nu ai simturi atat de exigente, dar sa stii ca atat cafeaua, cat si ciocolata sunt realmente delicioase.

Nicio combinatie mai buna

Cafeaua si ciocolata au destul de multe in comun. Avand in vedere acest lucru, nu ne putem gandi la o combinatie mai buna. Asadar, te incurajam ca dimineata, alaturi de cafea, sa te bucuri si de cateva cubulete de ciocolata. Te vei simti mai bine si vei avea in fata o zi in care te vei bucura de multa energie. De asemenea, te incurajam, sa ne contactezi pentru a afla mai multe despre serviciul nostru de cafea pentru birou. Ne mandrim cu faptul ca oferim clientilor nostri peste 20 de sortimente de cea mai buna calitate. Preparate la espressoarele noastre reglate impecabil, vei avea parte zilnic de o experienta unica.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?