Skip to main content
Generale

De ce vor angajatii o buna cafea la birou?

By 12 februarie 2019One Comment
o buna cafea la birou

O buna cafea la birou a devenit esentiala pentru fiecare companie. A trecut mult timp de cand un simplu fierbator sau un filtru erau suficiente in bucataria de la serviciu. Gusturile si nevoile unui angajat s-au dezvoltat, acesta asteptand mai mult de la o ceasca de cafea. Indiferent daca prefera un espresso sau un cappuccino, acestea trebuie preparate din cafea boabe de cea mai buna calitate si/sau lapte proaspat.

Am auzit adesea intrebarile: „Ce conteaza ce cafea este? Nu este suficient ca exista?” Se pare ca exista o legatura dovedita intre performanta la birou si prezenta unei cafele de calitate. Pe langa performanta, mai sunt alte aspecte importante care ar trebui luate in seama. Ne-am decis sa intrebam cativa clienti de-ai nostri despre ce inseamna pentru ei o cafea buna la birou. Vom reda ideile lor in urmatoarele randuri.

Sunt mai productivi

Multe persoane nu functioneaza bine in lipsa cafelei. Mihai, care lucreaza ca programator, ne-a spus ca el bea pe parcursul zile in jur de 3 espresso. Pentru el, asta este „reteta de a da randament maxim”.

Se simt apreciati

Diana, care lucreaza intr-o companie de studii clinice, ne-a spus ca o cafea buna la birou reprezinta un real beneficiu. Cafeaua este foarte importanta pentru ea, facand parte din stilul ei de viata. Simte ca lucreaza in „compania potrivita, careia ii pasa de angajatii sai.”

Sunt mai fericiti la serviciu

Maria, angajata la un studio de arhitectura, ne-a spus ca abia asteapta sa ajunga dimineata la birou, ca sa se bucure de aroma celei mai bune cafele. „O cafea buna iti ofera o stare de bine”.

Sunt mai putini stresati

O cafea buna la birou te ajuta sa treci prin cele mai stresante intalniri sau prin cele mai aglomerate zile. Simona, care lucreaza intr-o companie de consultanta in domeniul insolventei, ne-a spus ca „bucuria unui cappuccino consistent si aspectuos”, o ajuta sa treaca peste momentele dificile ale zilei.

Isi multumesc partenerii de afaceri

Atunci cand colaboratorii sunt multumiti, si angajatii sunt multumiti. Ioana, care lucreaza la receptia unei companii de IT, ne-a spus ca sunt colaboratori care ii viziteaza constant si care intotdeauna solicita „acea cafea buna pe care voi o aveti la birou”.

Economisesc bani

Atunci cand te bucuri de o buna cafea la birou, nu mai ai motive sa iti cumperi alte cafele scumpe de prin locuri specializate. Andrei, care lucreaza in domeniul bancar, ne-a spus ca la precedentul loc de munca era o cafea proasta si era nevoit sa iasa sa-si cumpere cafea, pentru ca cea de la birou „nu era baubila”.

Economisesc timp

Delia, care lucreaza intr-o companie de recrutare, ne-a spus: „eu beau cappuccino, iar pentru asta nu trebuie nici sa plec din cladire si nici sa pierd mult timp. Apas pe un buton, iar in 30 de secunde ma bucur de un cappuccino savuros. Am o ceasca transparenta, in care se vad cele 3 straturi ale laptelui, cafelei si spumei. Practic, e ca la o cafenea, doar ca il prepar oricand, cu un minim de efort.”

One Comment

  • Jonny bravo spune:

    Si alt avantaj este ca socializezi cu colegii intr o atmosfera mai destinsa…. se pot naște idei constructive și chiar relații surprinzătoare (pozitive).

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?