Skip to main content
cafea

Beneficiile cafelei pentru sport

By 26 martie 2020No Comments
Beneficiile cafelei inainte de antrenament

Beneficiile cafelei sunt numeroare si despre acestea am mai discutat si intr-un alt articol. In ceea ce priveste sportul, ai anumite rutine cu privire la antrenamentele tale? Daca da, exista anumite produse alimentare sau bauturi pe care le consumi chiar inainte de antrenament? Ne punem aceste intrebari intrucat cafeaua se dovedeste a fi bautura perfecta inainte de antrenament, datorita continutului de cofeina.

Cofeina este un stimulent si, intr-o oarecare masura, un medicament psihoactiv. Cu siguranta nu este la fel de puternic ca alte substante psihoactive, dar cofeina stimuleaza creierul si corpul in mai multe moduri. Acest lucru s-ar putea dovedi un lucru deosebit de bun in ceea ce priveste exercitiile fizice.

Beneficiile cafelei pentru sport

Numeroase studii privind efectele cofeinei asupra organismului sugereaza ca consumul de cafea inainte de antrenament te-ar putea ajuta sa profiti la maximum de timpul dedicat antrenamentului. Iata doar cateva dintre beneficiile potentiale asociate cu consumul unei cafele inainte de antrenament. Informatiile au fost luate de aici:

  • Cofeina ajuta la arderea grasimilor in timpul exercitiilor fizice
  • Cofeina stimuleaza metabolismul
  • Cofeina creste performanta in timpul exercitiului fizic
  • Cofeina imbunatateste concentrarea mentala
  • Cofeina reduce durerile musculare

Aceste aspecte sunt valabile pentru activitati sportive constante. De asemenea, scenariul ideal implica consumul de espresso sau de cafea neagra. Odata ce incepi sa adaugi zahar, crema si sirop in ceasca, unele dintre beneficiile consumului de cafea ar putea disparea.

Cafeaua si memoria de lucru

Un alt lucru de luat in considerare este faptul ca exercitiile fizice zilnice duc la eliberarea anumitor substante chimice ale creierului despre care se crede ca imbunatatesc ceea ce se cunoaste ca memoria de lucru. Memoria de lucru este cea care ne permite sa stocam si sa ne reamintim anumite tipuri de informatii legate de limbaj si perceptie.

Un alt studiu arata ca o ceasca de cafea este echivalenta cu 20 de minute de exercitiu moderat din punct de vedere al beneficiilor sale pentru creier. De aceea, combinatia dintre cafea si exercitii fizice credem ca vine cu beneficii chiar mai bune pentru creier. Acelasi studiu arata ca bautorii de cafea se descurca mai bine decat omologii lor care nu beau cafea la testele de memorie.

Un alt motiv pentru a iubi cafeaua

Cu cat aflam mai multe despre beneficiile pentru sanatate ale cafelei, cu atat apreciem ceea ce este probabil cea mai populara bautura din lume. Stiind ca o cafea inainte de antrenament poate imbunatati performanta este doar un alt motiv pentru a o iubi. Daca ai nevoie de sugestii privind sortimentele de cafea, te putem ajuta accesand easycoffee.ro.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?