Skip to main content
cafea

Cafeaua: bautura minune

By 21 octombrie 2019No Comments
bautura miraculoasa

Din ce in ce mai des auzim referiri la cafea ca la o bautura minune. De ce? Pentru ca tot mai multe studii indica abilitatea cafelei de a ajuta la reducerea anumitor tipuri de boli. Conform anumitor cercetatori, cafeaua chiar scade rata mortalitatii. Consumata in cantitati moderate, cafeaua este una dintre bauturile sanatoase pe care le putem consuma constant.

Trebuie mentionat ca ne referim la cafeaua neagra. Odata ce se vor adauga indulcitori, frisca sau alte ingrediente mai mult sau mai putin sanatoase, beneficiile cafelei pot fi afectate de acestea.

Consumul de cafea si bolile de inima

Potrivit Institutului de Informatii Stiintifice despre Cafea (Institute for Scientific Information on Coffee), numeroase studii au aratat o legatura intre consumul regulat de cafea si riscul redus de boala coroniana. Aceasta boala se refera la depunerile de colesterol pe arterele coroniane, care impiedica transportarea sangelui la muschiul cardiac. Mai multe detalii, aici.

Consumul de cafea si grasimea corporala

Consumul regulat de cafea ajuta la reglarea grasimilor corporale. Aparent, corpul uman contine doua tipuri de grasimi: WAT si BAT. Prima este cea pe care nu o dorim decat in situatii extreme (cu care nu ne intalnim mai deloc in viata cotidiana), intrucat reprezinta rezervele de energie pe care organismul si le depoziteaza. A doua este benefica, intrucat ajuta la moderarea chimica a corpului. Asadar, consumul cafelei stimuleaza BAT sa-si indeplineasca rolul si in acelasi timp, cofeina incurajaza corpul sa consume energie si implicit, sa arda WAT.

Alte avantaje ale consumului de cafea

Cafeaua ne ofera o lista lunga de beneficii, inclusiv riscul redus de accident vascular cerebral, sanatatea creierului imbunatatita si reducerea tipurilor de inflamatii care provoaca imbatranirea. Cafeaua pare a fi atat de benefica, incatt a fost legata de o reducere generala a mortalitatii. In aceste seuns, un studiu pe 500.000 de bautori de cafea a aratat o legatura inversa intre consumul moderat de cafea si mortalitate. Mai simplu spus, bautorii obisnuiti de cafea sunt mai putin susceptibili sa moara decat cei care nu consuma cafea. Studiul a fost realizat in Marea Britanie pe o perioada de 10 ani, incheiat în 2016. Asadar, chiar se poate spune despre aceasta ca este o bautura minune!

Cafeaua contine peste 10.000 de compusi diferiti, care se pare ca sunt importanti pentru sanatatea noastra. Constant, se descopera noi beneficii ale acestei bauturi. Noi oferim cafeaua pentru birou, care vine cu o multe alte beneficii. Contacteaza-ne si intreaba-ne despre ele!

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?