Skip to main content
cafea

Cum estimezi care va fi consumul de cafea la birou?

By 24 ianuarie 2022octombrie 3rd, 2022No Comments
consumul de cafea la birou

Te va interesa acest articol fie daca vei vrea sa estimezi consumul viitor de cafea la birou, fie daca vei vrea sa intelegi de ce se conuma mai multa cafea decat te-ai astepta. Astfel, consumul de cafea la birou poate fi influentat de mai multi factori, precum:

Numarul de angajati

Acesta este unul din criteriile importante atunci cand incercam sa stabilim consumul de cafea la birou. Este important sa cunoastem numarul angajatilor care vin in respectivul birou.

Programul de lucru

Este evident ca o companie in care se lucreaza in ture, va avea un consum de cafea mai mare. Aici ar putea intra companii care lucreaza in productie, care lucreaza cu clienti aflati in strainatate pe alte fusuri orare, televiziuni care emit non-stop etc. De asemenea, daca se lucreaza in weekend, vor rezulta mai multe zile lucratoare la finalul lunii.

Numarul de angajati care beau cafea

studiile arata ca aproximativ doua treimi (65%) din angataji consuma cafea zilnic. Trebuie tinut cont de faptul ca unii dintre acestia pot consuma mai mult de o cafea pe zi.

Numarul de persoane prezente la birou

Acest aspect a devenit important si actual in ultima perioada. Pandemia a facut ca multi angajati sa lucreze exclusiv de acasa, ori intr-o forma de munca hibrida, in care sunt prezenti la birou doar in anumite zile. De asemenea, tot aici ar trebui sa tinem cont si de numarul de zile de concediu sau de eventuale delegatii, pentru ca in acele zile acei angajati nu ar veni la birou.

Numarul de invitati

Daca activitatea presupune intalniri cu clienti si colaboratori la sediul companiei, este evident ca  numarul de cafele consumate va creste.

Cum stabilim consumul de cafea la birou – exemplu

Pentru a putea afla consumul, este nevoie sa parcurgem cateva etape. Le vom detalia in continuare.

Care este media de cafele per angajat?

Vom incerca in continuare sa va oferim cateva informatii concrete despre consumul de cafea la birou. Easycoffee.ro ofera espressoare in comodat pentru companii si alte locatii, de peste 10 ani. Experienta acumulata ne-a ajutat sa strangem date si despre consumul de cafea. Astfel, am constatat ca in companiile cu program normal (spre exemplu, program 09 – 18), consumul mediu per angajat este de 1,2 cafele pe zi. Aceasta este o medie. Astfel, in functie de criteriile de mai sus, consumul de cafea in compania din care faci parte, poate fi diferit.

Cate grame sunt rasnite pentru o cafea?

Un alt aspect important este numarul de cafele preparat dintr-un kilogram de cafea. Un espresso (sau o cafea obisnuita), asa cum reiese din reteta de preparare a acestuia, necesita 7 grame de cafea. Espressoarele noastre oferite in custodie sunt reglate sa rasneasca in jur de 8.5 grame de cafea. Asta inseamna mai multa cafera rasnita, pentru un espresso sau un cappuccino savuroase, care sa multumeasca si cei mai exigenti clienti. Astfel, dintr-un kilogram de cafea se prepara aproximativ 120 de cafele.

Consumul lunar

Din informatiile de mai sus, putem obtine consumul de cafea la birou. Avem consumul mediu zilnic obtinut de easycoffee.ro, pe parcursul mai multor ani, anume de 1,2 cafele per angajat. Presupunem o companie cu 50 de angajati. Asta inseamna un consum zilnic de 60 de cafele (1,2 cafele x 50 angajati). Daca excludem weekendurile, raman in jur de 20 – 21 zile lucratoare. Asta inseamna in jur de 1200 cafele pe luna (60 cafele zilnic x 20 zile lucratoare).  Tinand cont ca dintr-un kilogram se prepara in jur de 120 de cafele, reiese ca o companie obisnuita cu 50 de angajati, ar avea nevoie lunar de 10 kilograme de cafea.

Acesta este doar un exemplu. Factorii principali care influenteaza consumul de cafea la birou sunt prezentati mai sus. Pentru a obtine un consum cat mai exact, este necesar ca acei factori sa fie parcursi si intelesi. Astfel, se va obtine o mai buna acuratete.

Ne oferim disponibiliatea de a te ajuta sa stabilesti consumul de cafea la birou si eventualele costuri cu cafeaua. Misiunea noastra este de a oferi servicii ireprosabile si de a face angajtii fericiti. Totodata, ne dorim ca orice grija sau problema legata de cafea sa devina doar responsabilitatea noastra.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?