Skip to main content
cafea

5 reguli de utilizare a espressorului

By 13 august 2021No Comments
reguli de utilizare a espressorului

Exista mai multe reguli de utilizare a espressorului, insa vom incerca sa le amintim pe cele mai importante. Respectarea acestora este necesara pentru buna functionare a espressorului tau.

Nu pune apa peste cafea

Asigura-te ca atunci cand umpli recipientul de apa, nu curge nicio picatura in recipientul de cafea. Este suficient ca o boaba de cafea sa se ude, astfel incat rasnita sa se blocheze. Odata blocata, va fi necesara interventia unui specialist. Daca este in garantie, s-ar putea sa stea cateva saptamani in service, pentru o greseala aparent banala.

Curata zilnic dispozitivul de spumare a laptelui

Daca espressorul dispune de un dispozitiv de spumare, acela trebuie curatat cel putin o data pe zi. Daca nu dispui de prea mult timp, curata-l la finalul zilei. Odata ce laptele se usuca pe dispozitivul de spumare, vor aparea doua probleme: una de igiena, iar cealalta de calitate a spumei de lapte. Exista un sampon special pentru curatarea acestuia. Spre exemplu, pentru clientii nostri, noi il punem gratuit la dispozitie.

Asigura-te ca gradul de rasnire este optim

Un sortiment bun de cafea sau un espressor scump nu garanteaza si o cafea buna. Gradul de rasnire reprezinta un aspect esential in a prepara o cafea consistenta si cremoasa. In plus, fiecare sortiment de cafea are o compozitie diferita. Reglarea gradului de rasnire pentru un sortiment, nu garanteaza aceeasi rasnire si pentru alt sortiment. Deci, va trebui sa verifici gradul de rasnire de fiecare data cand schimbi sortimentul.

Spala grupul macar o data pe luna

Grupul reprezinta o componenta importanta a espresssorului. Este aceea care compacteaza cafeaua rasnita in forma aceea cilindrica (ca un puc de hochei), prin care este infuzata apa. Apoi, elimina zatul de cafea in recipientul dedicat. Astfel, este posibil ca dupa zeci sau sute de cafele, sa ramana resturi de cafea rasnita prin acesta, ceea ce ar putea duce la aparitia problemelor de igiena sau de functionare optima. Curatarea sub jet de apa (nu fierbinte) elimina aceste resturi. Unele grupuri este recomandat sa fie si lubrifiate.

Nu folosi cafea macinata in recipientul de cafea boabe

In activitatea noastra ne-am confruntat adesea cu aceasta problema. Cafeaua boabe se terminase, insa intr-un colt era inceputa o punga de cafea macinata. Ideea de a o folosi in compartimentul pentru cafea boabe nu este tocmai buna. Se va bloca rasnita si va fi nevoie de interventie de specialitate. Totusi, unele espressoare au un compartiment special pentru cafea macinata.  Acolo se poate folosi cu incredere aceasta. Spre exemplu, in oferta noastra exista mai multe astfel de espressoare, pe care le recomandam clientilor care pe langa cafeaua boabe, vor si cafea decofeinizata. Astfel, cafeaua decofeinizata macinata o folosesc in compartimentul dedicat acesteia.

Acestea sunt doar 5 reguli de utilizare ale espressorului. Asa cum reiese, un espressor are nevoie de mai multa ingrijire decat ar avea alte electrocasnice. Daca vrei sa afli mai multe despre acest subiect, ai mai multe variante:

  • Cauta mai multe articole de pe blogul nostru sau in alte surse
  • Citeste cu atentie manualul de utilizare al espressorului tau
  • Apeleaza la noi si cere un espressor in comodat/custodie! Vei scapa de orice grija legata de acest domeniu.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?