Skip to main content
Generale

7 informatii utile despre cafea

espressoare Saeco pentru birou
  1. Exista o diferenta intre puterea si corpul cafelei. Puterea cafelei se refera la cantitatea de cafea din bautura, in timp ce corpul este o masura a intensitatii (savoarei) gustului de cafea.
  2. Cafeaua prajita intens, avand culoarea brun inchis, are de fapt mai putina cofeina decat cafeaua prajita mediu. Cu cat este prajita mai intens, cu atat se va elimina mai multa cofeina in procesul de prajire.
  3. Cofeina se afla pe lista Comitetului Olimpic International cu substante interzise. Sportivii gasiti pozitiv cu mai mult de 12 micrograme de cafeina pe mililitru de urina pot fi interzisi de la Jocurile Olimpice. Acest nivel poate fi atins dupa consumarea a aproximativ 5 cesti de cafea.
  4. La cumpararea unui parfum este indicat sa ai la tine putina cafea, pe care sa o mirosi in „pauzele” de testare a mai multor parfumuri. Astfel, simtul olfactiv va fi readus in stadiul neutru si vei simti mai bine aroma fiecarui parfum.
  5. Daca iti place cafeaua dulce si vrei s-o bei repede, ar trebui sa utilizezi zahar granulat. Acesta se dizolva mai repede decat zaharul cubic. Zaharul alb se dizolva mai repede decat zaharul brun.  Zaharul normal este de preferat in defavoarea indulcitorilor, care modifica gustul cafelei.
  6. „Espresso macchiato” este o ceasca de espresso, la care se adauga o lingura de spuma de lapte, in timp ce „latte macchiato” este o ceasca de spuma de lapte, la care se adauga putin espresso.
  7. „Expresso nu este un cuvant. Are radacina „expres”, care se regaseste si in „tren expres” . Termenul corect este ESPRESSO, provenind din radacina latina „Press” sau „Under Pressure”. In multe tari, daca vei comanda „expresso”, veti fi ignorati politicos.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?