Skip to main content
Generale

7 bauturi pe baza de cafea pe care le poti prepara rapid la birou

By 29 iulie 2018iulie 30th, 2018No Comments
bauturi pe baza de cafea pentru birou

Indiferent care ar fi motivele pentru care bei  cafea, ceea ce conteaza  cel mai mult sunt aroma, mirosul, gustul , modul in care te trezeste dimineata si in care iti face ziua fericita. Fiecare dintre noi e diferit si are propriile preferinte. De aceea, exista  peste 40 de bauturi pe baza de cafea. Ne vom limita insa la cele mai apreciate si cunoscute, cu ingrediente usor de obtinut si bineinteles, care se pot prepara rapid la birou. Daca am omis vreuna, daca obisnuiesti sa bei cafeaua la birou intr-un alt mod, lasa-ne un comentariu si vom adauga reteta ta.

Espresso

Espresso reprezinta cea mai pura experienta legata de cafea. De asemenea, sta la baza multor alte bauturi pe baza de cafea. Pentru a se prepara un espresso, este nevoie ca o cantitate mica de apa fierbinte (30-40 ml) sa treaca cu presiune prin cafeaua macinata fin. Pare extrem de simplu, nu? Sunt multe detalii de care trebuie tinut cont atunci cand se prepara un espresso. De aceea, exista cursuri de barista in care sunt explicate toate secretele prepararii unui espresso perfect. Trebuie stabilite gradul de rasnire, cantitatea rasnita, temperatura etc.  Espressoarele automate pentru birou pe care noi le oferim au nevoie de aceste reglaje, insa daca vei opta pentru un espressor in comodat, de toate acestea ne vom ocupa noi.

Ristretto

Ristretto este recomandata acelora care beau cafeaua rapid si vor sa se bucure de o aroma intensa.  Se prepara din aceeasi cantitate de cafea rasnita ca si la un espresso, insa utilizand doar jumatate din cantitatea de apa. Se obtine astfel o cantitate mica de cafea, cremoasa, intensa, aromata si puternic cofeinizata.

Vienna

Vienna se prepara adaugand frisca peste doua espresso. Frisca reprezinta astfel un inlocuitor pentru zahar si lapte. Vienna este o combinatie intre aroma puternica oferita de espresso si aroma blanda, dulce si cremoasa data de frisca.

Cappuccino

Este una din cele mai populare bauturi pe baza de cafea din lume. Este formata din trei straturi: lapte, espresso si spuma de lapte. Deasupra i se poate adauga sirop sau pudra de ciocolata. Poate fi preparat extrem de usor si la un espressor automat, iar rezultatul este unul deosebit (gasesti aici espressoarele noastre care pot prepara cappuccino)

Latte macchiato

Ca si cappuccino, este o bautura preparata din lapte, spuma si espresso. Diferenta consta in cantitati. Practic, peste un pahar de spuma de lapte se toarna jumatate de espresso. Deci, latte macchiato contine mai mult lapte si doar jumatate de espresso. Asta o face mai putin cofeinizata, fiind o bautura ideala pentru a doua parte a zilei de lucru.

Americano

Poti prepara Cafea Americana foarte simplu, prin adaugarea de apa fierbinte peste un espresso. Se spune ca aceasta bautura a fost creata de soldatii americani in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Scopul era sa se poata bucura mai mult de cafea. Recomandam Americano in defavoarea unei cafele extrem de lungi preparata la espressor. Vei putea observa ca atunci cand prepari o cafea la espressor, intr-o prima faza, va curge o cafea cremoasa inchisa la culoare, cum ar fi si normal sa fie. Dupa aproximativ 20-30 de secunde, culoarea cafelei  care curge din espressor devine din ce in ce mai deschisa. Asta inseamna ca s-a extras din cafea ceea ce era important si ar fi de preferat sa te rezumi la a consuma doar ce a curs pana atunci. Daca vrei o cantitate mai mare de cafea, bea Americano.

Long Black

Initial, se toarna apa fierbinte intr-o cana. Ulterior, se adauga doua espresso peste apa fierbinte. Daca inversati procesul, va reiesi americano. Diferenta este ca acest tip de bautura este ceva mai tare si mai cremos.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?