Skip to main content
cafea

De ce ar trebui sa ai o buna cafea la birou?

By 10 aprilie 2018iulie 24th, 2018No Comments
cafea la birou

Se intampla din ce in ce mai rar  sa vezi o companie care nu are cafea la birou. Numeroase studii demonstreaza ca pentru multi angajati, bautul cafelei reprezinta unul din cele mai importante momente ale zilei. Conform unui studiu facut de Staples, 84% din angajati se simt ca si cand ziua n-ar fi inceput pana nu beau prima ceasca de cafea la birou. Oricum, a avea un espressor in birou nu este intotdeauna suficient.  Sunt mai multe motive pentru care angajatii ar trebui sa primeasca nu doar cafea, ci o cafea buna, de calitate.

1. O buna cafea la birou reprezinta un beneficiu esential pentru un climat sanatos

Daca ne gandim la mediu de lucru, relatia cu superiorul direct, posibilitatile de promovare, pachetul salarial si beneficiile conexe, constatam ca nu cafeaua  este cel mai valoros stimulent pe care un angajator il poate oferi angajatilor sai. Totusi, un espressor la birou, completat de o cafea buna si servicii pe masura, contribuie pentru o buna si sanatoasa cultura organizationala si pentru un mediu de lucru placut. Bineinteles, fara alte masuri organizationale, doar un espressor nu va creste retentia si nu va imbunatati nivelul de satisfactie al angajatilor. Totusi, este greu de imaginat un loc de munca cu angajati fericiti, care nu beneficiaza de o buna cafea la birou.

Un studiu NCDT arata ca 50% din angajatii care au cafea la birou si o consuma zilnic, sunt nemultumiti de serviciile pe care le ofera furnizorul de cafea. Asadar, o cafea savuroasa la birou ii va face pe angajati sa se simta apreciati si cu siguranta va creste nivelul de satisfactie la locul de munca. Mai mult, conform unui alt studiu facut de Staples, unul din 3 angajati mai degraba ar alerga gol pe o strada aglomerata, decat sa renunte la cafea pentru un an. Acelasi studiu spune ca unul din patru angajati ar renunta la propria vacanta decat  la o cafea de calitate la birou.

2. Consumul de cafea la birou creste nivelul productivitatii

Cafeaua nu este vreo potiune magica, insa stimuleaza creierul in mai multe feluri. Cel mai comun efect al cofeinei este abilitatea de a alunga starea de somnolenta. Pe langa acesta, creste capacitatea de concentrare si imbunatateste memoria (conform unui studiu facut de Universitatea John Hopkins).

3. Pauzele de cafea sunt esentiale

Au fost recunoscute mai multe beneficii in domeniul sanatatii in ultimii ani. Cu toate acestea, multi ar spune ca cel mai mare beneficiu al consumului de cafea este unul social. Un cercetator danez a ajuns la concluzia ca pauzele de cafea ajuta angajatii sa faca fata stresului de la locul de munca.

Un alt studiu organizat in Hong Kong a aratat ca bautorii de cafea au un comportament mai deschis si cooperant. Asta ii determina sa caute ajutor cand au nevoie si implicit sa-si rezolve mai rapid sarcinile de serviciu.

4. Schimbarea comportamentelor si atitudinilor fata de bauturile pe baza de cafea

Prin cafea pentru birou intelegem astazi mult mai mult. Consumul zilnic de bauturi pe baza de espresso s-a dublat în ultimii 10 ani. Cercetarile au aratat ca 59% din cestile de cafea consumate zilnic sunt considerate „gourmet”. Aici este inclusa cafeaua premium boabe si macinata, si derivatele din aceasta, cum ar fi bauturile preparate la espressor (cappuccino, espresso, latte macchiato), dar si cafeaua rece cu gheata sau azot.

Aceste schimbari sunt datorate noilor angajati din generatia Millenials, care au cu totul alte obiceiuri fata de generatiile precedente. Asadar, in ultimii 10 ani, cifrele pentru bauturile pe baza de espresso au crescut de la 9% la 22% pentru grupul 18-24 ani si de la 8% la 29% pentru cele 25-39 ani. Interesul noii generatii pentru cafeaua de calitate determina o schimbare uriasa in tendintele de cafea pentru birou și nu ne putem astepta decat sa creasca in 2018. De aceea, oferta noastra include peste 20 de sortimente de cafea boabe și 10 modele de espressoare. Toate prepara atat espresso sau cafea, cat si cappuccino sau latte macchiato, acoperind astfel toate preferintele si necesitatile.

5. Cafeaua nu este daunatoare sanatatii

In ciuda a ceea ce s-a crezut acum cativa ani, cafeaua nu este rea pentru sanatatea ta. Studiile au constatat ca un consum moderat de cafea poate face parte dintr-o dieta sanatoasa. In plus, consumul de cafea are beneficii pentru sanatate.  Scade riscul de aparitie a unor boli ca diabet, cancer, Parkinson si Alzheimer. Conform unui alt studiu, consumul zilnic a doua cesti de cafea ajuta impotriva bolilor hepatice. Atentie! Capsulele mai pot contine aditivi sau potentiatori de aroma. De aceea, noi recomandam cafeaua boabe. Sortimentele pe care le oferim le puteti gasi aici.

 

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?