Skip to main content
cafea

Cum pastram boabele de cafea?

By 24 martie 2018aprilie 27th, 2018One Comment
cafea prajita - cum pastram boabele de cafea
Cum pastram boabele de cafea, astfel incat sa ne bucuram de o ceasca savuroasa de cafea? In primul rand, incercam sa folosim doar boabe de calitate. Pastram boabele de cafea intr-un recipient ermetic și rece, pentru a maximiza prospetimea si aroma.
  • Cei mai puternici inamici ai boabelor de cafea sunt: aerul, umiditatea, caldura si lumina.
  • Pentru a pastra aroma boabelor de cafea proaspat-prajite cat mai mult timp posibil, le depozitam intr-un recipient opac, ermetic, la temperatura camerei.
  • Desi boabele de cafea au un aspect placut, evitam recipientele transparente. Acestea vor permite luminii sa compromita gustul cafelei. Pastram boabele de cafea intr-un loc intunecat si rece.
  • Evitam pastrarea langa aragaz, unde adesea este prea cald. Evitam si locurile din camera care beneficiaza de soarele puternic al dupa-amiezii.
  • Ambalajul cafelei nu este in general ideal pentru depozitarea pe termen lung. Ideal ar fi in cutii de depozitare cu capac etans.
  • Cafeaua incepe sa-si piarda prospetimea aproape imediat dupa prajire. Expunerea la aer este daunatoare boabelor de cafea. Este de preferat sa cumparam pachete mai mici de cafea, suficiente pentru una sau doua saptamani.

Este bine sa pastram boabele de cafea la congelator?

  • Prospetimea este esentiala pentru o ceasca de cafea de calitate. Expertii sunt de parere ca o cafea ar trebui sa fie consumata cat mai repede posibil dupa ce este prajita, mai ales dupa ce sigiliul initial al ambalajului a fost rupt.
  • Exista opinii diferite in privinta cafelei care trebuie sau nu inghetata ori pastrata intr-un loc racoros. Principalul motiv este acela ca o cafea absoarbe umezeala, mirosuri si gusturi din aerul din jurul ei, deoarece este higroscopica.
  • Majoritatea vaselor de depozitare permit patrunderea unor cantități mici de oxigen. De aceea, alimentele lasate mult timp in congelator pot suferi modificari prin congelare. Asadar, daca pastram cafeaua boabe intr-un loc racoros sau o inghetam, este necesar sa ne asiguram ca utilizam un recipient care inchide cu adevarat etans.
  • Daca totusi alegem sa inghetam cafeaua, scoatem rapid cat avem nevoie pentru o perioada de cel mult o saptamana si punem restul in congelator inainte de formarea condensului pe cafeaua congelata.
  • Inghetarea boabelor de cafea nu modifica procesul fundamental de fierbere.

One Comment

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?