Skip to main content
cafea

Isi va lua zborul cafeaua la birou?

By 16 ianuarie 2019No Comments
drona care livreaza cafeaua la birou

Cafeaua la birou a suferit numeroase transformari in ultimii ani. Initial era consumata doar la filtru sau adusa de acasa in vreun recipient. Treptat, espressoarele pentru birou au inceput sa apara prin companii, insa angajatorii nu puneau prea mare pret si pe gustul cafelei. Considerau ca simplul fapt ca ofera cafea angajatilor ar trebui sa fie suficient. Tendintele actuale insa, se refera la calitatea cafelei si sursa acesteia, preferintele consumatorilor si tipurile de bauturi pe baza de cafea, calitatea si fiabilitatea espressoarelor.

IBM are propria previziune, ce isi are radacini intr-o tehnologie pe care a inventat-o.  Un articol publicat la sfarsitul lunii august in USA Today, descrie ceea ce IBM numeste drona pentru cafea. Aceasta a fost brevetata de compania cu vechime de 107 ani, pentru un dispozitiv cu drona care zboara prin spatiile publice, furnizand cesti de cafea acelora care au nevoie. De unde va sti cine are nevoie de cafea? Aceasta va fi dotata cu tehnologie care sa detecteze tensiunea arteriala, dilatarea pupilei sau expresiile faciale. Astfel, va putea constata care oameni sunt obositi sau somnorosi.

Creatorii acestei drone spun ca aceasta ar putea fi folosita in orice spatiu public, inclusiv la birou. Ar putea livra cafeaua la birou prin ajutorul unei aplicatii pe telefonul mobil. Conceptul este cu siguranta interesant. Drona ar putea fi folosita si la festivaluri, unde oamenii n-ar mai trebui sa astepte la cozi. De asemenea, ar putea inlocui personalul din cafenele.

IBM este o companie recunoscuta ca patenteaza multe inventii, pe care nu are de gand sa le vanda in viitorul apropiat. De aceea, cel putin momentan, exista prea multe capcane pentru a o putea folosi in mod eficient. Practic, IBM ar trebui sa tina cont de toate acestea:

Zgomotul

Sunetul elicelor ar putea provoca ceva disconfort. Angajatii care incearca sa se concentreze asupra sarcinilor lor ar fi innebuniti de bazaitul constant care se intampla deasupra lor.

Iluminatul și corpurile de iluminat

Easycoffee livreaza cafeaua la birou pentru  multe companii din Bucuresti si va putem spune ca exista tot felul de lustre si corpuri de iluminat prin birouri. Acestea nu fac foarte facil accesul dronelor

Varsarea accidentala

Poate ca cea mai mare grava problema este deversarea accidentala. In SUA, o doamna a dat in judecata McDonald’s pentru ca un angajat a varsat cafea fierbinte pe aceasta, provocandu-i arsuri. Imagineaza-ti ce s-ar putea intampla daca o drona IBM si-ar pierde incarcatura in mijlocul biroului pe niste contracte sau chiar pe  niste colegi?

Pauzele scurte

Uneori, pentru a fi eficient, este nevoie sa te ridici de la propriul birou, sa faci cativa pasi, sa-ti prepari o cafea savuroasa, sa schimbi cateva idei cu colegii si poate sa iei si o gura de aer proaspat. Aceste scurte pauze sunt necesare si in niciun caz n-ar trebui percepute ca o pierdere de timp. Dronele IBM ne-ar priva de aceste pauze.

Momentan, easycoffee ofera cafeaua la birou fara drone. Avem insa espressoare profesionale de calitate, peste 20 de sortimente de cafea boabe, o echipa prompta si atenta la toate detaliile ce tin de functionarea optima a espressoarelor. Despre livrarea cafelei prin intermedul dronelor, ramane de vazut daca predictia celor de la IBM va reusi sau nu.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?