Skip to main content
cafea

Beneficiile cafelei pentru sanatate

By 19 august 2018No Comments
espressor in comodat

Beneficiile cafelei sunt evidente. Ne face dimineatile frumoase, discutiile cu prietenii mai interesante si zilele de lucru mai placute. Mirosul cafelei este puternic si cu efect magic! In plus, cafeaua vine si cu alte beneficiile cafelei pentru sanatate. Vei afla in continuare care sunt principalele 10 motive.

Beneficiile cafelei pentru inima

Cafeaua ofera un avantaj puternic sanatatii inimii. Daca bei pana in 3 cesti de cafea pe zi, vei avea un risc mai mic pentru insuficienta cardiaca.

Bogata in antioxidanti

Cafeaua este sursa numarul 1 de antioxidanti sanatosi. De aceea, poate fi folosita si in diverse diete.

Scade nivelul de stres

Stresul este inamicul sanatatii noastre si ne-am dori sa dispara ca prin magie. Cafeaua are aceasta calitate. Uneori, dimineata, doar mirosul cafelei ne poate ajuta sa ne descretim fruntile.

Ajuta ficatul

Consumul de cafea scade riscul de a face ciroza. Ajuta la detoxifierea ficatului si reprezinta un filtru excelent pentru acesta. Bineinteles, reducerea consumului de alcool este la fel de importanta.

Te simti mai fericit

Buna dimineata! Sa ai o zi minunata.  Asta este ceea ce iti ureaza cafeaua in fiecare dimineata. O ceasca de bucurie si fericire! Cred ca ai trait deja acest sentiment.

Scade riscul de a face cancer de piele

Persoanele care beau pana la 3 cesti de cafea pe zi au un risc mai mic de a face cancer de piele.

Creste rezistenta fizica

O ceasca de cafea inainte de  incepe exercitiile fizice va va creste nivelul de energie. Mai mult, cafeaua determina muschii sa foloseasca grasimi ca si combustibil.

Creste puterea de concentrare

Inainte de o intalnire importanta, de un interviu sau un examen, este recomandat sa consumi o ceasca de cafea. Permite creierului sa functioneze intr-un mod mai eficient.

Reduce riscul de a face Parkinson

Cafeaua reduce riscul de a face Parkinson, chiar si atunci cand sunt  cauze genetice. Gasesti aici mai multe detalii.

Reduce riscul de diabet

Daca vei consuma o ceasca de cafea zilnic, va scadea riscul de a face diabet cu 9%. In plus, cafeaua reprezinta un remediu natural.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?